Jadłospis
JADŁOSPIS 16.12.2019-20.12.2019 r.
PONIEDZIAŁEK: 16.12.2019r.
ŚNIADANIE:
Chleb mieszany z masłem, kiełbasa krakowska, rzodkiewka, szczypiorek. Kawa z mlekiem i miodem. Winogron(1,7)
OBIAD:
Kapuśniak z jarzynami i ziemniakami, koperek. Ryż na mleku zapiekany z jabłkiem i cynamonem. Kompot owocowy(9,7)
PODWIECZOREK:
Chrupki kukurydziane. Sok pomarańczowy 100%
WTOREK: 17.12.2019r.
ŚNIADANIE:
Wek z masłem, ser żółty, pomidor, szczypiorek. Herbata z mlekiem i miodem.(1,7)
OBIAD:
Krupnik z jarzynami i ziemniakami, pietruszka zielona. Żeberka duszone. Ziemniaki. Kapusta gotowana. Sok pomarańczowy 100%(9,1)
PODWIECZOREK:
Budyń(1,7)
ŚRODA: 18.12.2019r.
ŚNIADANIE:
Chleb mieszany z masłem, szynka drobiowa, ogórek zielony, szczypiorek. (1,7,6)
OBIAD:
Zupa pomidorowa z jarzynami i makaronem literki, koperek. Ryba panierowana. Ziemniaki. Surówka z kapusty kiszonej z jabłkiem i marchewką. Kompot owocowy(9,7,1,3,4)
PODWIECZOREK:
Ciasteczka owsiane z żurawiną(7,1,6,8)
CZWARTEK: 19.12.2019r.
ŚNIADANIE:
Chleb mieszany z masłem, jajko gotowane, papryka czerwona, kiełki. Herbata z mlekiem i miodem(1,7,4)
OBIAD:
Barszcz czerwony z jarzynami i ziemniakami, koperek. Gulasz wołowy. Kasza jęczmienna na sypko. Ogórek kiszony. Sok jabłkowy100%(9,7,1)
PODWIECZOREK:
Gruszka. Wek z masłem(1,7)
PIĄTEK 20.12.2019r.
ŚNIADANIE:
Chleb mieszany z masłem, szynka konserwowa, sałata zielona, szczypiorek. Herbata z mlekiem i miodem(1,7,6)
OBIAD:
Zupa z fasolki perłowej z jarzynami i ziemniakami, pietruszka zielona. Łazanki z kapusta kiszoną, kiełbasa i boczkiem. Sok pomarańczowy100%(9,1)
PODWIECZOREK:
Mandarynki