Jadłospis
JADŁOSPIS 20.03.2023-24.03.2023 r.
PONIEDZIAŁEK: 20.03.2023r.
ŚNIADANIE:
ZIELONY DZIEŃ:
Chleb mieszany z masłem, kiełbasa krakowska, sałata zielona, szczypiorek. Herbata z mlekiem i miodem(1,7,6)
OBIAD:
Zupa z fasolki szparagowej z ziemniakami, pietruszka zielona. Makaron ze szpinakiem i filetem z indyka. Sok z zielonych owoców(9,1,7)
PODWIECZOREK
Kiwi.
WTOREK: 21.03.2023r.
ŚNIADANIE:
Wek z masłem, serek śmietankowy, dżem. Kawa z mlekiem i miodem. Jabłko(1,7)
OBIAD:
Krupnik z jarzynami i ziemniakami, pietruszka zielona. Żeberka duszone. Ziemniaki. Kapusta gotowana. Kompot owocowy(9,1)
PODWIECZOREK:
Przekąska owocowa. Herbata miętowa
ŚRODA: 22.03.2023r.
ŚNIADANIE:
Chleb mieszany z masłem, szynka drobiowa, papryka czerwona, szczypiorek. Bawarka(1,7,6)
OBIAD:
Zupa kalafiorowa z jarzynami i ziemniakami, koperek. Makaron z sosem truskawkowo-śmietanowym. Kompot owocowy(1,7)
PODWIECZOREK:
Bułeczka maślana. Herbata owocowa
CZWARTEK: 23.03.2023r.
ŚNIADANIE:
Chleb mieszany z masłem, jajko gotowane, rukola, rzodkiewka. Kawa z mlekiem i miodem.
Sok wyciskany: " Marchewkowe pole"(jabłko, marchew, pietruszka, cytryna)(1,7,3)
OBIAD:
Barszcz czerwony z jarzynami i ziemniakami, koperek. Gulasz wołowy. Kasza jęczmienna na sypko. Ogórek konserwowy. Kompot owocowy(9,1,7)
PODWIECZOREK:
Jogurt z malinami. Biszkopty(1,7,3)
PIĄTEK: 24.03.2023r
ŚNIADANIE:
Chleb mieszany z masłem, szynka konserwowa, ogórek zielony, szczypiorek. Herbata z mlekiem i miodem(1,7,6)
OBIAD:
Zupa pomidorowa z jarzynami i makaronem literki, koperek. Filet rybny w cieście naleśnikowym. Ziemniaki. Surówka z kapusty kiszonej z marchewką i jabłkiem. Kompot owocowy(9,1,7,4,3)
PODWIECZOREK:
Mandarynki.