Jadłospis
PONIEDZIAŁEK: 20.01.2025r.
ŚNIADANIE:
Chleb mieszany z masłem, polędwica sopocka, rzodkiewka, szczypiorek. Kawa z mlekiem i miodem. Papryka czerwona(1,7,4)
OBIAD:
Żurek na wędzonce z jarzynami, ziemniakami i kiełbaską. Racuszki z jabłkiem. Kompot owocowy(9,1,7,3,6)
PODWIECZOREK:
Chrupki kukurydziane. Sok pomarańczowy 100%
WTOREK: 21.01.2025r.
ŚNIADANIE:
Wek z masłem, serek jogurtowy, miód. Bawarka. Kaki(1,7)
OBIAD:
Krupnik z jarzynami i ziemniakami, pietruszka zielona. Żeberka duszone. Ziemniaki. Kapusta gotowana. Sok jabłkowy 100%(9,1)
PODWIECZOREK:
Bułka cynamonka. Mleko
ŚRODA: 22.01.2025r.
ŚNIADANIE:
Chleb mieszany z masłem, makrela w pomidorach ze szczypiorkiem. Herbata z miodem i cytryną. Jabłko(1,7,4)
OBIAD:
Rosół z jarzynami i makaronem nitki, pietruszka zielona. Pałka z kurczaka pieczona. Ziemniaki. Surówka z sałaty lodowej. Kompot owocowy(9,1,10)
PODWIECZOREK:
Jogurt z malinami. Biszkopty.
CZWARTEK: 23.01.2025r.
ŚNIADANIE:
Chleb mieszany z masłem, szynka konserwowa, ogórek kiszony, szczypiorek. Kawa z mlekiem i miodem(1,7,6)
OBIAD:
Zupa wielowarzywna z ziemniakami, pietruszka zielona. Makaron z serem białym, masłem i cukrem.
Sok wyciskany:Pigwówka (jabłko, marchew, kurkuma, pigwa)(9,1,7)
PODWIECZOREK:
Mandarynki.
PIĄTEK: 24.01.2025r.
ŚNIADANIE:
Wek z masłem, ser żółty, pomidor, kiełki. Herbata z mlekiem i miodem.(1,7)
OBIAD:
Zupa kalafiorowa z jarzynami i ziemniakami, koperek. Gulasz wołowy. Kasza jęczmienna na sypko. Ogórek konserwowy. Sok jabłkowy 100%(9,1,7)
PODWIECZOREK:
Banan.